logo cattery
historie cattery Liry Tom Aktueel klik hier voor mail

Sjokko

Na het overlijden van Tom bleef Liry verweesd achter. Ze was humeurig, soms zelfs een beetje boos op ons. Ze zat in haar stoeltje, kwam er nog alleen uit om te eten. Ze treurde echt.
Ik liet me op de wachtlijst zetten voor een poesje  bij de WTSN, ik droomde al jaren van een Siamees, of liever een Thai, zoals de katten waar ik gek op ben nu genoemd worden. Maar een wachtlijst… hoe lang kan dat duren. We gingen op een zondag naar een kattenshow en daar zagen we een nestje Thais bij een cattery uit Enghien. Ze waren op dat moment 12 weken oud, en er was nog een katertje beschikbaar. We twijfelden even, hebben er even over gepraat in de cafetaria, en de kogel was door de kerk: we zouden het katertje nemen, en als er een poesje beschikbaar was, kon dat er wel bij. We hadden toch verhuisplannen.
Twee weken later gingen we het katertje halen. Vanuit de auto belde ik naar de kinderen. Ik was niet helemaal zeker of het een sealpoint of een chocolate point zou worden. Er was geen twijfel mogelijk voor de kinderen: hij moest Sjokko heten.
Zo kwam er een heel lieve zachte sealpoint kater bij ons wonen die de naam Sjokko draagt. Hij sloot in een paar dagen vriendschap met Liry en zij kwam weer uit haar stoeltje en ging zich weer gewoon gedragen. Sjokko is een lieve schat, die de dames over zich laat lopen. Hij is een beetje bang en onzeker als er vreemde dingen gebeuren of als er veel lawaai is. Ergens onderweg heeft hij een stofzuigertrauma opgelopen.
Als er kittens zijn kan hij er uren naar gaan zitten kijken, en als ze beginnen rondlopen is hij een prima babysit: hij laat zich door de kleintjes op de kop zitten, speelt ermee, maar is nooit boos op hen.
La-wan is zijn beste maatje, hij verafgoodt haar, en doet alles voor haar. Hij is wel een  beetje stil als zij hoogzwanger is of juist kittens heeft. Ze negeert hem dan en dat vindt hij niet leuk.
Sjokko zit graag in de tuin, kijken naar vogeltjes en rondvliegende blaadjes.of gewoon zitten dromen tussen de struiken.