logo cattery
historie cattery Liry Tom Aktueel klik hier voor mail

Liry

In 2001 werkte ik in een bosrijk gebied in Lanaken.
Er was een hele kolonie verwilderde katten die daar door de bewoners van het asielzoekerscentrum gevoerd werden. De meeste katten waren erg schuw. Maar zoiets trekt ook mensen met minder goede bedoelingen aan.
Op een dag in september  vond ik een klein poesje, het was er slecht aan toe, gekwetst aan het kopje, erg mager, en het wankelde op haar pootjes. Waarschijnlijk was het uit een auto gegooid, zoals daar wel meer gebeurde.
Gelukkig was het niet schuw, zodat ik het gemakkelijk kon oppakken. Na mijn dienst nam ik het mee naar huis. Harry had er al een naam voor: Liry.
Tom heeft het kleintje meteen geadopteerd.
De dierenarts schatte haar een week of zes. De verwonding genas goed, en ze at alsof ze nog steeds uitgehongerd was. Alleen het wankelen bleef. Ze heeft vermoedelijk een aangeboren hersenletsel, waarbij de kleine hersenen onvoldoende ontwikkeld zijn. (congenitale cerebellumhypotrofie).
Haar bewegingen zijn ongecoördineerd en ze heeft een gestoord evenwicht. Buiten zou ze niet kunnen overleven, maar in een beschermde omgeving doet ze het prima.
Ze heeft een vaste plaats in ons huis en in ons hart. De Thai vindt ze maar druktemakers, en ze is liefst alleen.