logo cattery
historie cattery Liry Tom Aktueel klik hier voor mail

La-wan

Sjokko was twee maanden bij ons toen we het bericht kregen dat er een poesje voor ons was bij cattery Pieng Khem in Nederweert. We zijn er een paar keer gaan kijken, vanaf het eerste moment had ze ons hart gestolen.  Een klein brutaaltje was het! De fokker vroeg me welke naam ik voor haar had.
Na wat zoeken op internet kwam ik uit op Lawan, een Thaise naam "mooi meisje".  Sjokko kwam me helpen terwijl ik de naam aan het doormailen was en hij heeft er La-wan van gemaakt. En het was toch voor zijn vriendinnetje, kon ik hem die inspraak dan ontzeggen? Bovendien ziet het er wel leuk uit. La-wan dus.

En La-wan kwam zag en overwon. Toen we het mandje openden in de hal kwam sjokko kijken, en hij was op slag smoorverliefd. Hij aanbidt La-wan. Alles doen ze samen. Sjokko is gecastreerd voor La-wan in huis kwam. En La-wan heeft inmiddels twee nestjes gehad. Ze is een brutaaltje gebleven. Een beetje bazig, alles moet gaan zoals zij het wil.
Met Liry is het geen grote vriendschap. La-wan plaagt de oude dame graag, ze is niet altijd lief.
Voor Sjokko kan ze geen kwaad doen.
Ze is enorm aanhankelijk, zit graag op schoot en slaapt in je armen.
Maar ze eist ook de lekkerste hapjes op, je moet goed oppassen dat alles eerlijk verdeeld wordt, want La-wan wil liefst alles zelf houden.
Ze is een prima moeder. Ze zorgt goed voor haar kleintjes, maar ze moeten ook zelfstandig worden. Zij bepaalt waar ze mogen komen, en als ik een ander terrein voorstel, gaat ze slepen met haar kroost.
Het tweede nestje is met keizersnede geboren, omdat er een kitten dwars lag.
We hebben gelukkig alle vijf de kittens kunnen redden.
Tijdens de operatie is ze gesteriliseerd. Een van de kittens mag bij ons blijven en voor nageslacht zorgen.